Onze Yoga filosofie

Yoga is een ontmoeting …

Allereerst een ontmoeting met jezelf. Een verbinding maken tussen je lichaam en je geest, tussen denken en doen. Yoga streeft naar een harmonisch samengaan van alle aspecten in jouw persoonlijkheid. Yoga is het bewust worden van je mogelijkheden en talenten en het ontdekken van je grenzen. Yoga is ook het beschermen en ondersteunen van je gezondheid, fysiek en mentaal. Volgens ons voel je de eenheid in jezelf pas als je je eigen beperkingen hebt geaccepteerd en dan kun je ook de ontmoeting met anderen aangaan.

 

Yoga is duizenden jaren voor Christus in India ontstaan als een systeem om de mens te helpen in haar zoektocht naar zielenrust. Een van de uitgangspunten hierbij is het disciplineren van het intellect, het verstand en de emoties.

In het Westen ligt de beoefening van Yoga veelal de nadruk op het bevorderen van de soepelheid en vitaliteit van het lichaam. Door in eerste instantie het lichaam te zuiveren en schoon te maken, leg je tevens de basis voor het zuiveren van je intellect. Een zuiver intellect stelt je in staat om hoofdzaken en bijzaken beter te scheiden.

Op onze eigen manier staan we allemaal onder invloed van onze interne dialoog. De gedachten die we daarin toelaten kunnen ons plezier geven maar kunnen ook een bron van onrust zijn. Om de wervelingen van de gedachten onder controle te krijgen is een gedegen onderzoek van de oorsprong van de gedachten nodig. Alleen dan kan de ziel rust vinden.